23.12.2013 : Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları Sağlık Yüksekokulunda Son Buldu

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinasyonu’nca düzenlenen “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları’nın dokuzuncusu ve sonuncusu 23 Aralık 2013 pazartesi günü saat 10:30’da Sağlık Yüksek Okulu’nda gerçekleştirildi.

Yüksekokul öğrencileri, öğretim elemanları ve idari personelin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nur ŞAT, neden bu tür bir farkındalık çalışmasına ihtiyaç duyulduğuna dair kısa bir giriş konuşması yaptıktan sonra Sağlık Yüksek Okulu Engelli Öğrenci Birimi temsilcisi Öğr. Gör. Filiz Selen konu hakkında detaylı bilgi sunduğu takdimini yaptı. Daha sonra kürsüye Süleyman Kamışlı ve oğlu Vural Kamışlı davet edildi. Kendileri, engelli mensubu olan bir ailenin olaylara bakış açısını paylaştılar. Aile ve toplumun algılarının, engelli birey ve ailelerinin yaşam mücadelelerini nasıl etkilediğini örneklerle açıkladılar. Etkinlik, engelini aşmasında kendisine ilham veren saz eğitiminden sunduğu örnekleri sergileyen Vural Kamışlı’nın söylediği ve çaldığı iki parçayla sona erdi.