“Benim Sağlığım Toplumun Sağlığı: Engelsiz Sağlık” Projesi

TÜBİTAK tarafından 4008 kodlu Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı çağrısı açılmış ve Hitit Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Sağlık Bilimleri Fakültesi Birim Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Zehra Ünal tarafından “Benim Sağlığım Toplumun Sağlığı: Engelsiz Sağlık” başlığı ile proje başvurusunda bulunmuştur.

Projede, Çorum ilinde yaşayan 7-12 yaş arası, hafif düzey zeka geriliği ve okuma-yazması olan, okuduğunu anlayan çocuklara el yıkamayı doğru bir şekilde öğretmek ve hastalıklardan korumak amaçlanmaktadır. Projenin hedef kitlesini Çorum’da yaşayan zihinsel engelli, 7-12 yaş arası, hafif düzey zekâ geriliği ve okuma-yazması olan, okuduğunu anlayan ve projeye katılmayı kabul eden çocuklar oluşturmaktadır.