3 Aralık Dünya Engelliler Günü Buluşması

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, engelli öğrencilerimiz ve Engelli Öğrenci Birim temsilcileriyle bir araya geldi.


Üniversitemiz Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Prof. Dr. Selen Özakar Akça da hazır bulundu.


Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Engelli Öğrenci Birimi’nde görev yapan personelin büyük bir özveriyle çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, “Engelsiz üniversite düşüncesiyle, öğrencilere engel oluşturmayan bu koşulları oluşturmak için çalışıyoruz. Herkes esas sorumlu olduğu işin dışında ayrıca burada emek sarf etti. Bu alandaki etkinliklerde çok büyük katkı sağladılar.” diye konuştu.


Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de yaptığı konuşmada, her bireyin toplumun eşit üyeleri olduğunu belirterek, fiziki engellerin çok büyük sorun olarak görülmemesi gerektiğini ifade etti.


Meselenin sadece fiziksel engelleri ortadan kaldırmak değil görülmeyen engelleri ortadan kaldırmak olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, görülen engellerin minimize edilmesinin eldeki şartlar ölçüsünde mümkün olduğuna işaret ederek soyut kısmıyla daha fazla ilgilenilmesi gerektiğine; bütünlük, kucaklayıcılık çerçevesinde neler yapabileceğine odaklanılmasının kıymetli olduğuna vurgu yaptı.


Öğrencilerin de görüş ve önerilerini dile getirdiği programda, daha sonra, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, tüm birim temsilcilerine özverili çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti.



HIZLI ERİŞİM

Facebook Twitter Facebook