Engellilik, Engelli Hakları, Hak Temelli Yaklaşım, Savunuculuk, Ayrımcılıkla Mücadele Konulu Eğitim

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından 20 Ekim 2023 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi konferans salonunda üniversitemizin Engelli Öğrenci Birim temsilcilerine yönelik Engellilik, Engelli Hakları, Hak Temelli Yaklaşım, Savunuculuk, Ayrımcılıkla Mücadele başlıklar altında hizmet içi eğitim düzenlenmiştir.

Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Prof. Dr. Selen ÖZAKAR AKÇA ve  Engelli Öğrenci Birim Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Abdulkadir KARABULUT  tarafından verilen eğitimde engelliliğe yönelik bakış açısı, engelliğe ilişkin modeller, engelli hakları, savunuculuk uygulamaları ve hak odaklı yaklaşıma yer verilmiştir.

Katılımcıların soru ve katkılarının alınmasının ardından katılımcılara "katılım belgesi" verilerek eğitim sonlandırılmıştır.