Müzik, Resim ve Drama ile Engelleri Aşalım Etkinliği Başarıyla Gerçekleşti

Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Engelli Öğrenciler Birim Temsilciliği tarafından “Engelleri Aşalım Drama Gösterisi & Müzik Dinletisi & Resim Sergisi ” etkinliği düzenlendi. 12 Mayıs 2022 tarihinde, Hayrettin Koyuncu Dersliği’nde, saat 12.30’da, Resim Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Songül YİĞİTBAŞ ve 3. sınıf öğrencisi Özge SİNĞİL’in serbest konulu, tuval üzerine yağlı boya ve akrilik tekniği ile hazırladıkları sergi açılışı ile başlayan program, Müzik Bölümü 1. sınıf öğrencisi Berfinur DUMAN’ın gitar, piyano ve şan konseri ile devam etti. Berfinur DUMAN gitar ile Bartolome CALATAYUD’un Valse adlı eserini ve Georges MOUSTAKI’ye ait Natalia adlı eseri; piyano ile Mehmet Serkan UMUZDAŞ’a ait Çocuk adlı eser ile Ludwig van BEETHOVEN’a ait 38. Sonatin’i; şanda ise Antonio CALDARA’ya ait Sebben Crudele adlı antik aria ile Drama Köprüsü adlı Rumeli türküsünü seslendirdi. Şan eserlerine Dr. Öğretim Üyesi Ercan BAŞ piyano ile eşlik etti. Sergi ve konserin ardından Müzik Bölümü Yüksek Lisans Drama Dersi öğrencileri Hilal Gönül KINIKLI ve Özge KUŞCU; Müzik Bölümü Lisans öğrencileri Atacan DELİBASAN, Berfinur DUMAN, Kübranur ALTUNKUYU ve Tuba BAYIR ve Özge Müzik Akademi öğrencisi Seda KEÇECİOĞLU engelli insanların yaşadıkları sıkıntıları Engelleri Aşalım adlı Drama gösterisi ile dile getirdiler. Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Engelli Öğrenciler Birim Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Elif DOĞRU, bu tür organizasyonların takım işi olduğunu söyledi, bu programın oluşmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerini sundu. Katılımcılara belgelerinin verilmesinin ardından etkinlik sona erdi. Drama gösterisi, dinleti ve sergi izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü olarak hocalarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.