Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Engelli Öğrenci Birim Temsilcilikleri

Hitit Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Odyometri Programı öğretim elemanı ve Engelli Öğrenci Birim Temsilcisi Öğr. Gör. Ayhan ADMIŞ, öğrencileri ile birlikte 21 Ekim 2021 tarihinde işitme sağlığı hakkında bilgilendirme yaparak farkındalık oluşturmaya çalıştılar. Bu etkinlikte Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Elif Doğru ve Müzik Bölümünün öğrencileri de yan flüt ve bağlama dinletileriyle gönüllere giden yolun kulaktan geçtiğini vurguladılar. Bu etkinlikte ki amaç; dinle-söyle etkinliği ile işitme duyusunun önemini hissettirmekti. Öğrenciler, işitmenin iletişim kurma ve dil gelişimindeki öneminden bahsettiler. Ülkemizde ve dünyada işitme kaybı sorunları ve işitme kaybı oranları hakkında bilgilendirme yaptılar. Odyoloji, işitme, işitme sağlığı, kulak çınlaması, kulak ağrısı vb. konulara yönelik stand başında ayrıntılı bilgi verdiler.

Etkinliğin yapımında ve etkinliğe katılımda katkısı olan hocalarımıza, sevgili öğrencilerimize ve teknik personelimize teşekkürlerimizi sunarız.

Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Facebook Twitter Facebook