"Engelleri Aşmak İçin Resim Müzik El Ele" Resim Sergisi ve Müzik Dinletisi

Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Engelli Öğrenciler Birim TemsilciSİ Dr. Öğr. Üyesi Elif DOĞRU tarafından “Engelleri Aşmak İçin Resim Müzik Elele” adlı resim sergisi ve müzik dinletisi düzenlendi. 21 Ekim 2021 tarihinde Hayrettin Koyuncu Dersliği’nde Müzik Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Berfinur DUMAN’ın konseri ile başlayan program, Resim Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Songül YİĞİTBAŞ’ın sergisi ile devam eti. Berfinur DUMAN gitar ile Bartolome Calatayud’un Valse adlı eserini, piyano ile Jean-Baptiste Duvernoy’un Etüt adlı eserini, şanda ise Alessandro Scarlatti’nin O Cessate Di Piagarmi adlı eserini ve Mağusa Limanı adlı Kıbrıs türküsünü seslendirdi. Şan eserlerine Dr. Öğretim Üyesi Ercan BAŞ piyano ile eşlik etti. Tuval üzerine yağlı boya ve akrilik tekniği ile hazırladığı figür ve portrelerden oluşan yedi adet çalışmasının sergilendiği programda Songül YİĞİTBAŞ katılımcılara hastalığını aşmasında resim çalışmalarının olumlu etkilerinin olduğunu belirtti. Fakültemizin Engelli Öğrenciler Birim Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi Elif Doğru ise katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ederken etkinliğin işbirliği içinde çalışmanın önemli bir ürünü olduğunu engelli öğrencilerimizin akademik başarılarının artması ve üniversite yaşamına tam katılımlarının sağlanması için sorumluluğun herkes tarafından paylaşılması gerektiğini söyledi. Dinleti ve sergi iyi dilek ve temennilerle sona ererken izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü olarak hocalarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü