Sungurlu Meslek Yüksekokulu Engelli Farkındalık Eğitim Programı

Sungurlu Meslek Yüksekokulunda Öğr. Gör. Özlem BAL ve Dr. Öğr. Üyesi Gamze Ebru ÇİFTÇİ koordinatörlüğünde engelli farkındalık programı düzenlendi.

İlçe Özel İdare konferans salonunda 11.12.2019 tarihinde yapılan programa öğrenciler, öğretim elemanları ve misafirler katıldı. Programda Engelli Öğrenci Birim Temsilcisi Özlem Bal kendini tanıttıktan sonra görevinin özel haklara sahip öğrencilerimize okula ve bilgiye erişimlerinde yardımcı olmak ve onlara rehber olmak olduğunu söyledi.  Özellikle engelli ifadesini kullanmak istemediğini çünkü engel kelimesi birey için kullanılacak bir ifade olamayacağını belirtti. Engelin herhangi bir organımızın olmaması ya da işlev görememesi değil, bu durumda iken hayatın rutinlerinden faydalanmayı engelleyen şartlar koşullar olduğunu bildirdi. Özel haklara sahip demek her eşitlik adalet değildir sözünü de açıkladığını söyleyerek fiziksel, işitme ve görme sorunun dışında süreğen hastalıkların, alerjik durumları sahip olanların da özel haklar sahip olduğunu bildirdi. Öğrencinin ihtiyacına göre, sesli kitap, not tutucu, sınavlarda ek süre hakkı verildiğini bildirdi. Toplum bir arada yaşamayı gerektirir. Herkesin herkes ile yaşamayı öğrenmesini dileyerek bitirdiği konuşmasının ardından Engelsiz Eğitimsen Çalışanları Sendikasının başkanı Resul Partici yaşam deneyimlerini anlattı.

Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmet, Bilgisayar Programı öğrencileri Onur Uzun, Berat Kakşa, Hüseyin Dilsiz, Melissa Hamurhan, Dilara Dereli, Bengü Erzik, Burcu Pamukçu, Beyza Aynur, Naime Çınarlı, Hacer Sevim, Seda Nur Çağatayın hazırlamış olduğu şiir ve gitar dinletisi de içeren bedensel engelli arkadaşlarını mutlu etme içeriği taşıyan skecin ardından işletme yönetimi öğrencilerinin hazırlamış olduğu röportajdan oluşan videolar izletilerek program sonladırıldı.

Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü olarak Özlem Bal ve Gamze Ebru ÇİFTÇİ hocamıza düzenlemiş oldukları engelli farkındalık programı için teşekkür ederiz.



HIZLI ERİŞİM

Facebook Twitter Facebook