Üniversitemizin İlahiyat Fakültesi’nde “Engelli Bireylerin Toplumda Kabulü ve Farkındalık” konulu seminer 5 Aralık Çarşamba günü, fakültenin konferans salonunda gerçekleştirildi. Seminer, İlahiyat Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi ve aynı zamanda “Engelli Öğrenci Birim Temsilcisi” olan Dila BARAN TEKİN tarafından verildi.  Engellilik konusunda bir farkındalık oluşturulması hususuna temas eden Arş. Gör. Dila BARAN TEKİN, “Engellilik kavramı neyi ifade eder? Engelli kime denir? Engelliliğin dünya üzerindeki yaygınlık derecesi nasıldır? Engellilik türleri nelerdir? Engelliliği tanımlamak için kullanılan modeller nelerdir?” vb. hususlar üzerinde durdu. Ayrıca TEKİN engelliler için tercih edilmesi gereken modelin “Sosyal Model” olduğunu ifade ederken, onların da diğer insanlar gibi eşit şartlara sahip olduğunu, yaşanılan hayatın hep birlikte paylaşılması ve bu bilinçte hareket edilmesinin gerekliliğinin “engellilik” hususunda önem arz ettiğinin altını çizdi. Arş. Gör. Dila BARAN TEKİN’e verdiği güzel sunumdan dolayı teşekkürlerimizi sunarız.