Öğrencimiz Caner Sezer'in vefatı

Engelli olmasına rağmen yaşama azmiyle tanınan, Üniversitemizin Bilgisayar Programcılığı Bölümünde okuyan öğrencimiz Caner Sezer,  maalesef geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetmiştir.

Caner Sezer, 1996 yılında Çorum’un Ortaköy ilçesinde doğmuş ve kas hastalığı sonucu 3 yaşından beri kollarını ve bacaklarını hissetmemekteydi. Kas hastalığı sonucu yaklaşık 16 yıldır sadece kafası ve iki parmağını hareket ettirebilen Sezer, engeline rağmen annesi ve bazı üniversite öğrencilerinin desteğiyle hazırlandığı KPSS'de başarılı olmuş ve bunun sonucunda İsmail Kakaç İlkokuluna memur olarak atanmayı başarmıştı.

21 Ağustos 2015 tarihinde Anadolu Ajansının kendisiyle yapmış olduğu röportajda, engelli olmanın kendisi için bir engel oluşturmadığını, yaklaşık 16 yıldır yakalandığı hastalıkla mücadele ettiğini ve şu anda da ailesinin desteği olmadan yaşamsal faaliyetlerini gerçekleştiremediğini belirtmiştir. Sezer, "Ailemin, annemin, üniversiteden gelen öğrencilerin, hocalarımın ve yakınlarımın desteğiyle ayakta kalmayı başardım. Şimdi hayallerim ve umutlarım bitmiş değil. Vali olmak istiyorum. Kamu yönetimi okuyup yine sınavlara girip vali olma hedefim var. Vali olursam orada ilk başta engellilerle ilgili çalışma yapacağım" diye konuşmuştur.

Caner Sezer’in vefatı Üniversitemizde büyük üzüntü yaratmış, Hitit Üniversitesi ve Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü olarak, Caner Sezer’e Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

                                                                                    

                                                                                   Hitit Üniversitesi

                                                                  Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Facebook Twitter Facebook