Engelleri Kaldıralım Konferansımızdan

Hitit Üniversitesi Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için "Engelleri Kaldıralım" konulu konferans düzenlendi. 8 Aralık 2016 Perşembe günü saat 14.00’de gerçekleşen etkinliğe, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Prof. Dr. Mustafa Bıyık, İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ramazan Yörük, engelli derneklerinin yöneticileri, engelli öğrenciler, aileleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversitemizdeki “Engelleri kaldırmak” konulu programda engelli bireylerin toplumsal ve sosyal hayattaki konumları, engelli bireylerin topluma yeniden kalıtımı ve engelli personel istihdamı konuları ele alındı.

Programda Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sumru Özel  “Engellilik Epidemiyolojisi ve Engelli Bireylerin Topluma Yeniden Katılımı” hakkında bilgi verirken, İş Kur İş Meslek Danışmanı Dilek Ortakçı’da “Engelli Personel İstihdamı” konusunda açıklamalarda bulundu ve katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Ayrıca Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu Öğrencisi Badminton Avrupa Şampiyonu, Dünya Üçüncüsü Tunahan Eser’de başarı öyküsünü anlattı. Program Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğrencileri’nin işaret dili ile gösterimini yaptığı  “Neler Oluyor Şarkısı”nın ardından, konuşmacılara teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.



HIZLI ERİŞİM

Facebook Twitter Facebook