Geleneksel “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları” Sağlık Yüksekokulu ile Devam Ediyor

Üniversitemizde engelli öğrencilerin eğitim almasına ilişkin hangi hizmetlerin sunulduğunu konuşmak ve tartışmak amacıyla Üniversitemiz eğitim birimlerinde “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları” düzenlenmektedir.

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ve Birim Temsilcileri ile planlanan Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları’ndan ikincisi 19 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 10.00’da Sağlık Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.

Etkinlikte Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Engelli Öğrenci Birim Temsilcisi Öğr. Gör. Filiz Selen, engellilik farkındalığı hakkında bir sunum yaparak, üniversitemizin engelli öğrencilerimize/bireylere karşı olan sorumlulukları hakkında bilgiler verdi.  Öğr. Gör. Selen konuşmasında, toplumdaki yanlış algılayışların engellilere nasıl güçlükler yaşattığını,  engellilerin yaşamını kolaylaştırmada insan hakları temelli bir yaklaşımın izlenmesi gerektiğini ve eşit bir yaşamı uygulamaya geçirmekle engelli öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın hayatının kolaylaşacağına da dikkat çekti.  

Katılımlarından dolayı Sağlık Yüksekokulu’muzun değerli akademik, idari personeli ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.



HIZLI ERİŞİM

Facebook Twitter Facebook