“Özel Gereksinimli Çocuğa Sahip Ailelerin Umut Yolu” Projesi

TÜBİTAK tarafından 4008 kodlu Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı çağrısı açılmış ve Hitit Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Abdulkadir KARABULUT tarafından “Özel Gereksinimli Çocuğa Sahip Ailelerin Umut Yolu” başlığı ile proje başvurusunda bulunmuştur.

Projede, özel gereksinimi olan çocuğa sahip ailelerin gereksinimlerini belirleyemeye yönelik ölçek geliştirilmesi ve gereksinimleri belirlenen ailelerin bu gereksinimlerinin karşılanması amaçlanmıştır. Projenin ilk aşamasında ailelerin ihtiyaçlarını belirlemeye yönelik ölçek geliştirilecektir. Ölçek geliştirildikten sonra ikinci aşamada ise ailelerin ortaya çıkan ihtiyaçlarına göre bu proje kapsamında bilgi, sosyal ve psikolojik alanlarda ailelere müdahale programları ile destek verilecektir. Projenin hedef kitlesini Çorum il merkezinde yaşayan ve özel gereksinimli çocuğa sahip aileler oluşturmaktadır.