“Özel Gereksinimli Bireylere Evde Bakım Hizmeti Veren Bireylerin Biyopsikososyal Destek Kapasitelerinin Artırılması” Projesi

TÜBİTAK tarafından 4008 kodlu Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı çağrısı açılmış ve Hitit Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Sungurlu MYO Birim Temsilcisi Öğr. Gör. Dr. Gökhan BODUROĞLU tarafından “Özel Gereksinimli Bireylere Evde Bakım Hizmeti Veren Bireylerin Biyopsikososyal Destek Kapasitelerinin Artırılması” başlığı ile proje başvurusunda bulunmuştur.

Gerçekleştirilmesi planlanan projede bakım veren bireyin bilgi ve becerileri geliştirilerek hem özel gereksinimli bireyde hem de bakım veren bireyde bakım verme sürecinde ortaya çıkan fiziksel, sosyal, duygusal ve psikolojik güçlüklerin ortadan kaldırılması amaçlanmıştır. Projenin hedef kitlesini özel gereksinimli bireylere bakım veren; ancak bu bakım verme konusunda herhangi bir eğitimi bulunmayan ebeveynler ve yasal temsilcileri (vasiler) oluşturmaktadır.