“Vergisel Perspektiften Engelli Bireylerin Avantajları: Gençlerin Rekabet Olanaklarını Birlikte Artıralım” Projesi

TÜBİTAK tarafından 4008 kodlu Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı çağrısı açılmış ve Hitit Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Birim Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Seher Gökpınar tarafından “Vergisel Perspektiften Engelli Bireylerin Avantajları: Gençlerin Rekabet Olanaklarını Birlikte Artıralım” başlığı ile proje başvurusunda bulunmuştur.

Projede Çorum ilindeki 18-30 yaş arası mental retardasyon tanısı olmayan ortopedik engelli genç bireylere, sahip oldukları vergi avantajları konusunda eğitim verilerek bilgi sağlanması ve güncel vergi kaynaklarına nasıl erişebilecekleri konusunda uygulama yaptırılarak beceri kazandırılması amaçlanmaktadır. Projenin temel hedef kitlesini Çorum İl merkezinde yaşayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çorum İl Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’ne kayıtlı olan ve araştırmaya katılmaya gönüllü 18-30 yaş aralığında mental retardasyon tanısı olmayan 30 engelli genç oluşturacaktır.