“Sanal Sayfalar, Gerçek Duygular (Engelsiz Dijital Kütüphane)” Projesi

TÜBİTAK tarafından 4008 kodlu Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı çağrısı açılmış ve Hitit Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Mühendislik Fakültesi Birim Temsilcisi Arş. Gör. Semanur Çökekoğlu tarafından “Sanal Sayfalar, Gerçek Duygular (Engelsiz Dijital Kütüphane)” başlığı ile proje başvurusunda bulunmuştur.

Projede toplumda yaşayan görme engelli bireylerin karşılaştığı bilgi erişim zorluklarını çözerek, teknoloji destekli bir kütüphane sistemi aracılığıyla kapsamlı bir ihtiyacı karşılamak hedeflenmiştir. Projede belirtilen amaçlar, toplumun belirli kesimlerinde var olan eksikliklere özel çözümler sunmayı ve görme engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmayı amaçlamaktadır. Projenin hedef kitlesini Çorum ilinde yaşayan, sadece tek görme engeli olan ve Mental Retardasyon tanısı almamış, 18 -24 yaş aralığı grubundaki çalışmaya gönüllü olan bireyler oluşturmaktadır.