10-16 Mayıs 2021 Engelliler Haftası Beykent Üniversitesi

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle 25 Mayıs 2021 tarihinde saat 19.00’da Beykent Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı, Hemşirelik Kulübü ve Engelli Öğrenci Birimi tarafından “Engelli Öğrencilerin Kampüs Alanında Deneyimledikleri Güçlükler” konulu çevrim içi etkinlik düzenlenmiştir. Etkinliğe konuk olarak Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selen ÖZAKAR AKÇA katılmıştır. Akça, engelli öğrencilerin kampüs alanında deneyimledikleri güçlükleri ulaşım, konaklama, yerleşke içinde kişisel gereksinimlerin karşılanması, dersler ve sınavlar, kütüphane ve bilgiye erişim, üniversitede yakın çevre ve arkadaş ortamı, danışmanlık hizmetleri başlıkları altında ele almıştır. Akça, engellilere yönelik yapılan düzenlemelerin ve alınan önlemlerin üniversitenin engelli öğrenci ve personel için erişilebilirlik göstergesi olduğunu belirtmiştir. Soru cevap şeklinde gerçekleşen etkinlik öğrencilerin katılımlarıyla son buldu.

Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü olarak bu etkinliğin düzenlenmesinde Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra KARACA ÇİFTÇİ hocamıza ve Beykent Üniversitesine teşekkürlerimizi sunarız.

Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü