“Birlikte Yaşayacağımız Bir Toplum Nasıl Olmalı?” adlı panel-03 Aralık 2015

Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğünce düzenlenen “Birlikte Yaşayacağımız Bir Toplum Nasıl Olmalı?” adlı panelin 03 Aralık 2015 Perşembe saat 15:00-17:00 saatleri arasında rektörlük binası konferans salonunda yapildi.

Etkinlik once Ar. Gör.Tuğçe Göverin tamamlanarak sonuc raporu da basilan CORUM ENGEL HARITASI proje bilgilendirmesiyle basladi. (Rapora, engelsiz.hitit.edu.tr adresinden ulasabilirsiniz. ) Sonra da panele gecildi.Panelistlerimiz:

Yusuf Hoşnut (Türkiye Sakatlar Federasyonu Çorum Şube Başkanı)
Fazlı Koçak (Altı Nokta Körler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi)
Emine İnal (Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı)
Ömer Albayrak ( A.S.P.B. İşaret Dili Tercümanı, İşitme Engelliler Derneği Üyesi ) 
Tunahan Eser ( Badminton A Milli Takım Sporcusu, Hitit Üniversitesi BESYO Öğrencisi)
Caner Sezer (Hitit Üniversitesi MYO Öğrencisi) idi.

Panelimizde farkılı engel gruplarından ya da engelli yakını konuklarımız yaşadıkları zorlukları ve beklentilerini anlattılar.

"Yerimiz, aranızda" diyen Yusuf bey dilekleri özetledi doğrusu. Fazlı bey de engellilerin daha cok hayata katılarak standarları sağlayamayan ya da gormezden gelen kişilerin vicdanına hitap edileceğini belirtti, engelli dernekleri arasındaki iletşim sıkıntılarının da engellileri hak mucadelesinde ki bir sıkıntı oldugunu hatırlattı.Ömer Albayrak 3 aralık gününde oldugu kadar yıl boyunca bir yakınlık gormeyi beklediklerini, toplumun ilgisinin istikrarlı olmasının onemini altını çizdi.
Caner Sezer, en cok sosyal hayata katılmaya destek olunmasını istediklerini anllatı. A milli Badminton oyuncumuz ve Dunya Şampiyonu Tunaha Eser ise engellilerin her tur sporu yapabileceklerini, sporun gerektirdiği azmin engellilerde de yüksek oldugunu dile getirdi ve halktan en güzel katkının bu tur musabakalar seyirci desteği oldugunu ifade etti. Panel bitiminde ise CORUM ENGEL HARITASI projesinde saha ekibinde gonullu calisan ogrencilerimize katilim belgesi verildi. Degerli zamanlarini ayirarak gelen tum protokol uyelerine, stk temsilcilerine, ogrenci ve halkimiza tesekkur ederim. 



HIZLI ERİŞİM

Facebook Twitter Facebook