ENGELLİLER, ALACA MYO ÖĞRENCİLERİNİN DESTEĞİ İLE AYAKTALAR!

Hitit Üniversitesi Alaca Meslek Yüksekokulu ve Alaca Engelliler Derneği birlikte bir projeye imza attı. 
Bu proje kapsamında Hitit Üniversitesi Alaca Meslek Yüksekokulu Makine Ve Metal Teknolojileri Bölümü Kaynak Teknolojisi Programı öğrencileri Dolunay Kodalak ve Samet Ocak engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla engelli masası yaparak faaliyetlerini daha rahat bir şekilde yürütmelerine yardımcı oldular.
Gerçekleştirilen projeyle ilgili açıklamalarda bulunan MYO Öğrencileri Dolunay Kodalak ve Samet Ocak, “Engelli vatandaşlarımızın da toplumun birer üyesi olduğu düşüncesinden hareketle engellilere yönelik böyle bir projeyi gerçekleştirmeye karar verdik” dedi. 
Her insanın bir engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini hatırlatan Kodalak ve Ocak, şunları söyledi: “Bizler engellilere sahip çıkmamız gerektiğine inanıyoruz. Onları dışlamak yerine onlara nasıl yardımcı olacağımızı düşünmek insanlığın da bir gereğidir. Yaptığımız engelli masası ile sürekli oturmak yerine ayağa kalkarak bir kısım faaliyetlerini gerçekleştirebileceklerdir.” 
“Uzay Yürüşü” ile spor keyfi
Alaca MYO öğrencileri, “Uzay Yürüyüşü” ismiyle de bir proje gerçekleştirdi. Öğrenciler, proje kapsamında engelli vatandaşların spor yapabilmelerini sağlamak adına engelli spor aleti yaptı. Hitit Üniversitesi Alaca Meslek Yüksekokulu Makine Ve Metal Teknolojileri Bölümü Kaynak Teknolojisi Programı öğrencileri Hasan Bulut, Mehmet Çobanoğlu ve Bünyamin Üresin tarafından yapılan spor aleti Engelliler Derneği’ne teslim edildi. 
Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Görür, spor aletinin yapılması konusunda MYO ile iletişime geçtiklerini ve ortaya bir fikir sunduklarını belirterek, öğrencilerin bu fikir kapsamında spor aletinin yapımını gerçekleştirdiklerini anlattı.



HIZLI ERİŞİM

Facebook Twitter Facebook