Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfının maddi desteğe ihtiyacı olan engelli öğrencilere bursu hk 

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı tarafından 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında maddi desteğe ihtiyacı olan engelli öğrencilere burs yardımı verileceğini birimlerimizde duyurduk ancak buradan da bir kez daha duyuralım. Konu ile ilgilenen öğrencilerin kendi birimlerinin öğrenci işlerinden bilgi alarak en geç 22 ekime kadar  (yarın) başvurmaları gerekmektedir. 

BURSİYER ADAYI OLABİLMEK İÇİN; 
1.Mal varlığı ve gelir durumuna göre ailece maddi desteğe ihtiyaç duyulmalı, kazanç getiren herhangi bir işte çalışıyor olunmamalı, herhangi bir kamu veya özel kurumdan maaş veya ücret alınmamalı, herhangi bir mal varlığı ve geliri bulunmamalıdır.
2.Vakfımız dışında bir başka kurumdan burs alınmamalıdır (öğrenim ve harç kredisi alınabilir).
3.Örgün eğitim türüne devam edilmelidir (Açık öğretim, dışarıdan eğitim, yaygın eğitim öğrencileri burs uygulaması dışındadır).
4.Yüksek öğrenim öğrencileri kayıt oldukları yıl başvuruda bulunmalı veya ara sınıflardan başvuru yapıyor ise son sınıfta okuyor olmamalıdır ( Meslek yüksekokullarının ikinci sınıf ön lisans öğrencileri hariç ).

Müracaat Formuna Eklenecek Belgeler;
1. 4 adet fotoğraf
2. Nüfus cüzdanı fotokopisi
3. Vukuatlı nüfus kayıt örneği
4. Adli sicil kaydı
5. İkametgâh kağıdı (Ailenin kayıtlı bulunduğu yerden alınmış)
6. Devlet Hastanesinden alınmış, engel  % sini belli eden sağlık raporu
7. Anne, baba ve öğrenciye ait gayrimenkul olup olmadığına dair Tapu Sicil Müdürlüğünden alınacak belge
8. Varsa anne, baba veya öğrenciye ait yeşil kart fotokopisi veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından alınmış gelir tespiti belgesi.
9. Anne ve babaya ait maaş veya ücret bordrosu 
10. Varsa gelir ve emlak vergisi beyannamelerinin fotokopisi
11. Öğrenci olan kardeşi var ise öğrenci belgesi
12. Yüksek öğrenimine yeni kayıt yaptırmış müracaatçılar için ÖSS sonuç belgesinin bir örneği ve kaydolunan öğretim kurumunu ve sınıfını gösteren öğrenci belgesi
13. Ara sınıfta okuyan müracaatçılar için öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları ve genel not ortalamasını gösteren not dökümü belgesi ve üst sınıfa kaydolduğunu gösteren öğrenci belgesi
14. İş Bankası hesap cüzdanının fotokopisi


HIZLI ERİŞİM

Facebook Twitter Facebook