8. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı

Üniversitemiz bu yıl sekizincisi düzenlenen “Engelsiz Üniversite Çalıştayı”na katıldı.

8. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı, 15-17 Mayıs 2014 tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan çalıştayda üniversitemizi, Osmancık Ömer DERİNDERE Meslek Yüksekokulu engelli öğrenci akademik birim temsilcisi Öğr. Gör. Nazlı PEHLİVAN YİRCİ temsil etti.

Çalıştaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan Elçin Er, YÖK Engelli Birimi Koordinatörü Hakan Sarı ve çok sayıda üniversite temsilcisi katıldı. Ana teması kaynaştırma olarak belirlenmiş çalıştayda, bu temanın yanı sıra engelli farkındalığı, akademik yaşam ve kaynaştırma, erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik, engelli öğrenci birimleri, engelli danışmanlığı, engellilere yönelik düzenlemeler ve bölgesel toplantılarla ilgili konular tartışıldı. Üniversitemizin ”Farkındalık” komisyonunda temsil edildiği grup çalışmalarında, “Engelli Farkındalığı” faaliyetlerinin daha çok yapılmasına karar verildi.

Yapılan kura ile bir sonraki çalıştayın, Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi’nde yapılmasına karar verildi.