Geleneksel “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları”nın İlki Sağlık Yüksekokulu’nda Düzenlendi

2014 “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları”nın İlki Sağlık Yüksekokulu’nda Düzenlendi
Üniversitemizde engelli öğrencilerin eğitim almasına ilişkin hangi hizmetlerin sunulduğunu konuşmak ve tartışmak amacıyla Üniversitemiz eğitim birimlerinde “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları” düzenlenmektedir.
Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinasyonunca düzenlenen “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları’nın ilki 09 Aralık 2014 Salı günü saat 14.00’da Sağlık Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.
Etkinlikte Sağlık Yüksekokulu Öğr. Gör. Filiz Selen, engellilik farkındalığı hakkında bir sunum yaparak üniversitenin engelli kişilerin yaşamındaki önemi üzerinde bilgiler sundu. Öğr. Gör. Selen konuşmasında, toplumdaki yanlış algılayışların engellilere nasıl güçlükler yaşattığını, engellilerin yaşamını kolaylaştırmada insan hakları temelli bir yaklaşımın izlenmesi gerektiğini ve eşit bir yaşamı uygulamaya geçirmenin engelli öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın hayatının kolaylaşacağına da dikkat çekti.
Öğr. Gör. Selen’in konuşmasının ardından hayatında ‘engeller’ olan bir bireyin yaşamının canlandırıldığı “Guzaarish” isimli film gösterimi ile Geleneksel Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmalarının amacı öğrencilerimizin ve SYO personelinin dikkatine sunuldu.
Farkındalık günleri ile ilgili toplantılarımızın devamını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.


HIZLI ERİŞİM

Facebook Twitter Facebook