Alaca MYO’da “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşması” Düzenlendi

Üniversitemizde engelli öğrencilerin eğitim almasına ilişkin hangi hizmetlerin sunulduğunu konuşmak ve tartışmak amacıyla Üniversitemiz eğitim birimlerinde “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları” düzenlenmektedir.

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinasyonunca düzenlenen “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları’nın ikincisi 10 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 10.00’da Alaca Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.

Etkinlikte Alaca MYO Engelli Öğrenci Birimi Koordinasyonu Öğr. Gör. Eren Çete, engellilik farkındalığı hakkında bir sunum yaparak üniversitenin engelli kişilerin yaşamındaki önemi üzerinde bilgiler sundu. Öğr. Gör. Çete konuşmasında, toplumdaki yanlış algılamaların engellilere nasıl güçlükler yaşattığına da dikkat çekti.

Alaca Engelliler Derneği Başkanı Emekli Hakim Av. Ahmet Görür ise engellilerin yaşamlarında güçlükleri deneyimlerinden yola çıkarak örneklerle aktardı. Engellilerin yaşamını kolaylaştırmada insan hakları temelli bir yaklaşımın izlenmesi gerektiğini, eşit bir yaşamı uygulamaya geçirmenin böylelikle kolaylaşacağını vurgulayan Av. Görür, engellilerin de tek tek hak mücadelesi yerine STK aracılığı ile daha etkili sonuçlar alabildiklerini hatırlatarak engellilerin ilgili bir derneğe vakfa üye olmalarını dilediğini belirtti.


HIZLI ERİŞİM

Facebook Twitter Facebook