15 Temmuz 2013: Üniversitemiz Öğrencileri Güneş Enerji Destekli Akülü Engelli Aracı Yaptılar

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haili Aykul Başkanlığında Makine Mühendisliği 4.Sınıf tasarım öğrencileri Mehmet Fatih Arık, Ersan Özgür Şentürk ve Emrah Zorlu tarafından yürütülen proje çalışmaları sonucunda Güneş enerjisi destekli Akülü engelli aracı yapıldı.

Üniversitemiz öğrencileri tarafından yapılan Güneş enerjisi destekli Akülü engelli aracı Fatih Topuz isimli vatandaşın akülü aracına monte edilen katlanabilir 5 adet güneş paneli sayesinde akülü aracın %35 enerji performans artışı ve gölgelik görevi sağladığı görüldü.