09. 12. 2013 : Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları”nın İkincisi Alaca MYO’da Düzenlendi

9. 12. 2013 : Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları”nın İkincisi Alaca MYO’da Düzenlendi



Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinasyonunca düzenlenen “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları”nın ikincisi 09 Aralık 2013 Pazartesi günü saat 13.00’da Alaca Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.



Etkinlikte Alaca MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Eren Çete, engellilik farkındalığı hakkında bir sunum yaparak üniversitenin engelli kişilerin yaşamındaki önemi üzerinde bilgiler sundu. Öğr. Gör. Çete konuşmasında, toplumdaki yanlış algılayışların engellilere nasıl güçlükler yaşattığına da dikkat çekti.



Alaca Engelliler Derneği Başkanı Emekli Hakim Av. Ahmet Görür ise engellilerin yaşamlarında güçlükleri deneyimlerinden yola çıkarak örneklerle aktardı. Engellilerin yaşamını kolaylaştırmada insan hakları temelli bir yaklaşımın izlenmesi gerektiğini, eşit bir yaşamı uygulamaya geçirmenin böylelikle kolaylaşacağını vurgulayan Av. Görür, engellilerin de tek tek hak mücadelesi yerine STK aracılığı ile daha etkili sonuçlar alabildiklerini hatırlatarak engellilerin ilgili bir derneğe vakfa üye olmalarını dilediğini belirtti.



Etkinlik, Alaca MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kaya'nın, Av. Ahmet Görür ve Yrd. Doç. Dr. Nur Şat'a teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Facebook Twitter Facebook