12.12.2013 : Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları”na Sungurlu MYO İle Devam Edildi

12.12.2013 : Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları”na Sungurlu MYO İle Devam Edildi



Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü, Sungurlu Meslek Yüksekokulu ve Altınokta Körler Derneği işbirliğinde, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine yönelik olarak “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları” gerçekleştirildi. Yapılan etkinliğe Sungurlu Kız Meslek Lisesi öğrencileri de katıldı. Zengin bir içeriğe sahip programda bilgilendirme sunumları yanında Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğrencilerince hazırlanan engellilik ile ilgili şiir dinletisi ve animasyon gösterisi de vardı.



ogramda ilk olarak Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nur Şat, neden bu tür bir farkındalık çalışması yaptıklarını ve bu çalışmaların önemini aktardı. Hitit Üniversitesi'nin bu konuda bugüne kadar neler yaptığını ve gönüllülük esaslı bu çalışmalarla engellilerin nasıl bir fark yaratabilecekleri sorularına yanıtlarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Şat, mesleki bilgi ve beceri ile entelektüel birikim sağlayan üniversitenin, engellilerin yaşama bağlanmalarındaki önemine vurgu yaptı.



Etkinlik, Sungurlu MYO öğrencileri Yunus Kömürcü ve Samet Mehmet Erdoğan tarafından engellilik konusunda yapılan şiir dinletisi ve sonrasında Sungurlu MYO tiyatro grubu tarafından konu ile ilgili hazırlanan drama etkinliği ile devam etti.



Konferans sonunda konuşmacılar personel ve öğrencilerden gelen çok sayıda soruyu cevaplayarak böyle bir konferans fırsatı verdikleri için Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokuluna teşekkür ettiler.



Program bitiminde Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif ve Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nur Şat tarafından Altınokta Körler Derneği Çorum Şubesi Yöneticilerine ve Özge Sarışen’e programa katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.


HIZLI ERİŞİM

Facebook Twitter Facebook