10. 12. 2013 : Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları”na Osmancık Ömer Derindere MYO İle Devam Edildi

10. 12. 2013 : Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları”na Osmancık Ömer Derindere MYO İle Devam Edildi



Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinasyonunca düzenlenen “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları”nın üçüncüsü 10 Aralık 2013 Pazartesi günü saat 13.00’da Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi. Etkinlik de önce öğrencilere daha sonra da öğretim elemanlarına ayrı içeriklerle sunumlar yapıldı.



Osmancık Ömer Derindere MYO Engelli Öğrenci Birimi temsilcisi Öğr. Gör. Nazlı Pehlivan Yırcı'nın engellilik farkındalığı hakkında bir sunum yaptı. Öğr. Gör. Nazlı Pehlivan Yırcı sunumunda üniversitede okuyan engelli öğrenciler için neden bu çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek Hitit Üniversitesi'nin bu konudaki amaçlarını, bugüne kadar neler yaptığını ve gelecekteki projelerini aktardı. Böylece engelli öğrencilerin 'eğitimde ben de varım' diyebilmeleri için zihni bir zemin hazırlanmış oldu.



Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nur Şat da, öğrenciler için yapılan sunumda Türkiye'de engelli olmanın zorluğunun yanı sıra üniversiteli engelli olmanın ne derece zor olduğuna vurgu yaparak öğrencilere engelli akranlarıyla nasıl iletişim kurabilecekleri ile iletişimde yapmaları gerekenleri anlattı ve sosyal hayatta bütünleşmenin önemini ifade etti.



Öğretim elemanlarına yapılan sunumda ise katılan akademisyenlere engelli öğrencilere uyarlanmış bir eğitim verilmesi ve nasıl yardımcı olunabileceği hakkında bilgi verildi. Öğretim elemanları ile karşılıklı olarak bazı deneyimler üzerinde çözüm yolları üretildi.



HIZLI ERİŞİM

Facebook Twitter Facebook